Stabil, időtálló, biztonságos homlokzati hőszigetelés, környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartva

Az épületek hőveszteségének, energetikai mutatójának meghatározó eleme a homlokzati határoló szerkezetek hőszigetelő képessége. Ez meglévő épületek esetében a homlokzati falak utólagos külső oldali kiegészítő hőszigetelésével is javítható. Az új építésű, alacsony energiaigényű, illetve passzívházak külső falszerkezetének fontos eleme a megfelelő hőszigetelő képességű anyagok alkalmazása. A hőszigetelő anyag kiválasztásának szempontjából a hőszigetelő tulajdonságokon kívül az anyag egyéb műszaki paramétereit is érdemes figyelembe venni.

A Multipor külső oldali hőszigetelő rendszer azon túl, hogy nagymértékben javítja a szerkezetek hőszigetelő képességét számos további előnnyel rendelkezik.

  • Tűzvédelem: Multipor lapok tisztán ásványi eredetűek, ezért nem éghető, tűzállósági osztályba való besorolása A1 (nem éghető). A Multipor Hőszigetelő Rendszer választása tűzvédelmi szempontból biztonságos megoldást jelent, tűzvédelmi osztályba sorolása A2-s1, d0, azaz nincs füstfejlesztés és égve csöpögés sem. Egy esetleges tűz esetén a lehető legmagasabb szinten óvja meg a homlokzatot, így a teljes épület.
  • Páraáteresztő: A hőszigetelő lap a kiváló hőszigetelés mellett az ásványi építőanyagok jó páraáteresztő képességével bír, így gondoskodik a falazat természetes légállapotáról, ezzel biztosítva a kellemes beltéri lakókomfortot.
  • Stabil  és alaktartó: A izotróp és homogén ásványi szerkezetből adódóan stabil és alaktartó, így sokrétű felhasználást tesz lehetővé.
  • UV álló: Az ásványi alapanyagoknak köszönhetően a nap sugarai hosszútávon sem károsítják a hőszigetelés szerkezetét.
  • Impregnált: A hőszigetelő lap vízfelvételének korlátozása érdekében a termék felülete vízlepergető impregnálást kap. A védőbevonat korlátozza az építőanyag vízfelvételét, ezáltal a kivitelezés során bekövetkező záporok nem tesznek kárt a már felragasztott hőszigetelésben.
  • Hangelnyelő: A Multipor lapok alacsony testsűrűsége és nagy pórustartalma miatt a keletkező zajok egy részét csillapítja, ezáltal a külső oldali hőszigetelések többségével ellentétben nem rontja a meglévő falazat akusztikai tulajdonságait.
  • Megmunkálhatóság: A Multipor lapok könnyen, gyorsan megmunkálhatóak, ezáltal a felhasználás során szükséges vágások egyedi alakítások egyszerűen kivitelezhetőek.  Az elkészült hőszigetelés felülete könnyedén síkra csiszolható, így az esetlegesen előforduló egyenetlenségek pontosan síkra csiszolhatóak.
  • Környezetbarát: A természetes alapanyagok,(mész, homok, cement, és víz) az alacsony előállítási energiaszükséglet, a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti. A tömör ásványi szerkezete rendkívül hosszú élettartamú építőanyaggá teszi. A Multipor  viseli a „Környezetbarát Termék” védjegyet, mely tanúsítja, hogy megfelel a vonatkozó feltételrendszernek.
  • Kártevőálló: Tömör szerkezete miatt a külső homlokzati hőszigetelésben a madarak nem tesznek kárt, a bogarak és rágcsálók nem költöznek bele.